Dobry den, chcem Vas velmi poprosit o radu tykajucu sa silnej koliky nasej 3-mesacnej dcerky. Koliky ju trapia od prichodu z porodnice, akonahle zacala papat materske mliecko. Priebeh koliky mal viacero faz - v zaciatkoch mavala koliku v noci a cez den bolo dobre, potom naopak, boli aj celodenne koliky a momentalne mame koliku po kazdom papani, az okolo 22 - 23 hod. sa dcerka upokoji, kolika prejde a celu noc prespinka bez papania. Rano pri prvom papani to znova zacne. V kazdej faze koliky pomahalo nieco ine, vacsinou ale nepomahalo nic (cajiky, masaze, cvicenie nozickami, teple obklady, kvapky proti naduvaniu...). Momentalne najviac pomaha, ked dcerku napevno zabalim do perinky, pritisnem ju k sebe a pri "zachvatoch" ju natriasam a capkam po zadocku. Ked ju to chyti, strasne sa cela zvija, kruti, rucickami sa skriabe po hlavke a za uskami a cela sa strasne poti, najmä na hlavicke a chrbatiku. Niekedy kolika trva az do dalsieho papania a cca. 15 min po papani to zase zacne. Co sa tyka nejakych informacii o nej, porodila som ju cisarskym rezom, narodila sa hypotroficka, porodna vaha 2800 g. Zo zaciatku bola velmi spava a papala velmi malo, museli sme ju budit aby sme ju nakrmili a aby priberala. Ked sa rozpapala, zacala papat velmi hltavo. Ked nema koliku, je velmi pokojne a usmievave babatko. Mava casto stikavku, pri ktorej vygrckava mliecko. Celkovo vyzera, ze ma este nie celkom vyzrety traviaci trakt, pretoze casto aj 2 hodiny po papani vygrckava zrazene mliecko. Momentalne je uz len cisto na umelom mlieku. Chcem Vas velmi poprosit o radu, ake homeopatika by sme na koliku mohli skusit. Ja na sebe pouzivam len homeopatika, ale nejak extra som o nich nikdy nestudovala, pretoze mne vzdy stacili homeopatika od Boironu, ako napr. oscillo..., Homeogene, Homeovox, Coryzalia... Az teraz pri dcerke som zacala viac citat o homeopatii a skusila som jej podat Chamomillu vulgaris 15ch, potom Lycopodium clavatum 9 ch, ale zatial nic z toho nezabralo. Davame jej aj rascove homeopaticke cipky Carum Carvi, ale ani tie nam nezaberaju. Navstivila som uz aj homeopata v mojom okoli, ten nam dal Calcareu Carb 3 globulky 1x denne a Magnesiu zarobit roztok a ten podavat v pripade potreby. Zatial je to treti den uzivania tejto kombinacie, ale bez zmeny... Dakujem velmi pekne za akukolvek radu a zelam prijemny vecer.
|
|