Slovenská akadémia klasickej homeopatie

Fórum pre záujemcov o homeopatiu a študentov homeopatie
Aktuálny čas je Pon Nov 18, 2024 6:32 am

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 4 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: (Alergická) nádcha?
PoslaťNapísal: Sob Júl 05, 2008 6:59 pm 

Dobrý deň pán Petroci (ale i ostatní :) , poprosil by som o radu.

Už asi dva týždne ma trápi prechladnutie. Nepamätám si však žiadny vyvolávajúci faktor. Ráno keď vstanem z postele, je to najhoršie. Zobudím sa, veľmi ma svrbí nos, 3-4 krát si kýchnem a po kýchaní sa mi vždy zaplní nos. Nosného sekrétu je však málo. Mám skôr pocit, akoby som mal nosnú sliznicu napuchnutú a podráždenú, hlavne z toho kýchania. Cez deň je to lepšie, cez nos síce ťažšie dýcham, ale dá sa. Problém je len, keď si kýchnem. Potom to opäť prejde. Čuch mám oslabený.
Problémy s nosnou sliznicou mám od detstva. Jej opuch mi zabraňuje ľahko dýchať. Je úplne červená, prekrvená (neviem či u každého).

Neviem, či je pri takomto prípade potrebná totalita symptómov (averzie, psychický stav...) ak by to bolo potrebné, doplním.
Zatiaľ veľmi pekne ďakujem....

P.S.: Pán Petroci, je možné vašu knižku Studánky ešte niekde zohnať?

Ohlásiť tento príspevok
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Ned Júl 06, 2008 1:18 pm 

Ahoj, otazka bola sice smerovana na MUDr. Petrociho, ale ak mozem pripojim osobnu skusenost. Mam diagnostikovanu jarnu (marec-april) pelovu nadchu s presne rovnakymi symptomami ako popisujes. Nadranom ma zobudi kychanie, navali sa mi nos a potom mi chvilu tecie riedky vodnaty sekret. Mam pocit akoby opuchnuteho a necitliveho nosa. Cez den je to lepsie, najhorsie rano. V minulosti som sa liecila alopaticky, ale tento rok sa mi to podarilo utiahnut na homeopatikach.
Mne velmi pomohla NUX VOMICA, najskor 30CH, asi po 2 tyzdoch opakovana davka ale 200CH. Ja, kedze som vedela ze je to alergicke som uzivala aj HISTAMINE 15CH asi tak kazdy 2 az 3 den. Na pelovu sezonu som sa pripravovala aj dopredu. Ako desenzibilizaciu som uzivala POLLEN 15CH (zmes pelov a trav od fy. BOIRON) a k tomu este BETULA 15CH (to je breza na ktoru som alergicka a ktora v tej ich zmesi nie je). To som uzivala 1x tyzdenne.
Jarnu alergicku nadchu ma aj manzel. Ten ma ine priznaky a kedze som mu nevedela nic najst, tak uzival polykomponentny RHYNALLERGY. Velmi sa mu osvecil. Ten obsahuje:
Alium cepa (Cibuľa) ... 5 CH
Ambrosia artemisiaefolia (Ambrózia)... 5 CH
Euphrasia officinalis (Očianka Rostkovova) ... 5 CH
Sabadilla (Sabadka lekárska) ... 5 CH - svrbenie nosa, nosohltanu a kychanie
Histaminum muriaticum (Chlorid histamínu) ... 9 CH
Tolko moje cerstve tohtorocne skusenosti. Musim povedat, ze som bola stastna ze sa mi to posarilo tento rok zvladnut takto homeopaticky, lebo kazdy rok to uz bolo o nieco horsie a ten minuly sa pridruzili uz aj respiracne problemy a podozrenie na astmu. Nech zije HOMEOPATIA!!! :lol:
Prajem vela uspechov v lieceni, Katka

Ohlásiť tento príspevok
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Ned Júl 06, 2008 3:56 pm 

Milá Katka, veľmi pekne ďakujem za Vašu odpoveď. Niečo z toho vyskúšam. Ja mám žiaľ už od detstva diagnostikovanú aj astmu. :( Ale tá moja astma je taká zvláštna. Respirátor nepoužívam skoro vôbec, možno tak v týchto obdobiach, ráno a večer. Po čase to prejde a skoro celý rok zas nič.
Dnes som spal konečne doma a ráno som nemal žiadne problémy. Z toho usudzujem že to bude asi problém v prachu. (na priváte kde som spal, máme koberec) no ale istý si vôbec nie som.
Mimochodom, Cepu som skúsil ako prvú. Vôbec však nepomohla. Dokonca som mal pocit akoby sa to vtedy spustilo plným prúdom. Ešte spomeniem, že ja začnem kýchať keď mám bosé chodidlá a je trocha chladnejšie. Ale neviem nakoľko dôležité to je, keďže to môže zavádzať. Ja na chlad vôbec nie som citlivý, prievan mám rád veľmi. Vždy mám otvorené okno, bez toho sa necítim dobre, aj v zime. Pokiaľ chodidlá nie sú obnažené, neprechladnem.

Ohlásiť tento príspevok
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Sob Júl 12, 2008 1:57 pm 

Tak to ja som uplne inverzny pripad k vam. Ja chodim od jari do jesene bosa (na chalupe aj vonku) a v zime len s tenkymi ponozkami. Papuce vobec nepouzivam.
Prievan zase neznasam. Ked vetram, tak velkoplosne t.j. otvorim dokoran dvere, okna a ked sa vyvetra tak zavriem. Take vlekle pofukovanie t.j. prievan nemam rada a nerobi mi dobre. Par krat mi ofuklo krk, ramena a odvtedy je to moje citlive, problematicke miesto. To Vase asi budu chodidla. Kazdy mame to svoje a musime si na to davat pozor.
Homeopatickym riesenim pre vas by bol konstitucny liek, ale to urcite sam viete :roll: . A urcite by som v pripade podozrenia na alergiu vyskusala ten HISTAMIN. Drzte sa. Zdravi, Katka

Ohlásiť tento príspevok
Odpoveď s citáciou  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 4 ] 

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Google [Bot] a 107 hostia

Môžete zakladať nové témy v tomto fóre
Môžete odpovedať na témy v tomto fóre