Slovenská akadémia klasickej homeopatie

Fórum pre záujemcov o homeopatiu a študentov homeopatie
Aktuálny čas je Pon Nov 18, 2024 10:06 am

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 5 ] 
Autor Správa
PoslaťNapísal: Štv Aug 11, 2011 2:34 pm 

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či má niekto skusenosť s homeopatickými liekmi namiesto očkovania pri cestách do krajin, ako je napr. India. Dostala som mailovy kontakt na jednu homeopatku v ČR, kt. tieto homeopatiká predáva - je ich vraj 9, stoja 770 KČ - ale nič viac sa o nich neviem dozvedieť. Ake su to lieky, ako sa beru....???? Keď si ich kupim dostanem návod. Ide nás 5, kt. nie sme očkovaní, ani sa očkovať nedáme,2 očkovaní sú, ale ostatní členovia našej skupiny očakávaju, že ja ako homeopat to budem mať v maličku :) a vyriešim to. Nevie mi niekto poradiť?
Ďakujem za akukoľvek radu.

Ohlásiť tento príspevok
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Str Aug 17, 2011 10:50 pm 

Ak ste homeopatka, tak iste viete, ze homeopatia riesi chorobny stav, ktory nastal, a to podla podobnosti obrazu individualnych symptomov s obrazom konkretneho lieku. Preto profylaxia homeopatikami moc nedava zmysel.
Pri ceste do Indie sa odporucaju očkovania proti Hepatitíde A a B a proti brušnému týfusu. V Murphyho repertoriu najdete napr. len v sekcii choroby/žltačka - 128 liekov - ktorý si vyberiete ako profylaxiu? :-)
Navyše našinci mávajú problém v Indii skôr s ochoreniami typu amébiáza - http://primar.sme.sk/c/4117281/amebiaza ... avica.html , takže odporúčam skôr pribaliť rôzne akútne lieky na hnačku typu Arsenicum, Podophyllum, Colocynthis, Nux vomica a pod. A to najmä také, ktorých mentálny obraz by mohol byť podobný s prežívaním následkov kultúrneho šoku (strachy, obavy, rozhorčenie a tak). Ale ak by už aj nedajbože k nejakému vážnejšiemu akútnemu stavu došlo, nikde inde na svete nie je toľko dobrých a cenovo dostupných homeopatov a ajurvédických lekárov s kvalitnými liekmi ako v Indii :). Štastnú cestu prajem.

Ohlásiť tento príspevok
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: cesta do Indie
PoslaťNapísal: Str Aug 24, 2011 8:57 pm 

Zdravím Vás. Koncom roka cestujem do Indie a takisto som riešil otázku očkovania.Zatial by som Vám poradil
http://vaccinefree.wordpress.com/
Kate Birch napísala knihu očkovanie, homeopatické alternatívy k očkovaniu , liečba infekčných chorôb.
V sekcii Prevencia chorôb pri cestovaní je zopár informácii, ktorými sa budem inšpirovať. Skúste pozrieť.Keby máte niečo nové napíšte.Zatiaľ.

Ohlásiť tento príspevok
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Uto Nov 08, 2011 1:10 pm 

Návrat z Indie – skusenosti s homeopatickou profylaxiou.

Prečitala som si informácie z linku, kt. mi boli odporučené v predchádzajucej odpovedi, čo bolo veľmi cenné. Ďakujem za radu. Kupila som si 12 druhov nosod roznych chorob, kt. sa v Indii vyskytuju. Našťastie som mala možnosť na seminári Ch.Kurza kratko pohovoriť s homeopatom, ktorý dlhodobo žije v týchto končinách sveta – Radkom....., kt. mi užite nozod pred cestou tiež odporučil a má s nimi veľmi dobru skusenosť, registruje vysoku učinnosť. Ja som si vybrala 5 nosod na choroby, kt. sa v oblasti, do kt. sme išli najviac vyskytuju a tie som užila. Užili sme ich piati, neboli sme klasicky očkovaní. Dvaja z našej vypravy mali klasické očkovanie. Počas celeho pobytu nikto z nás piatich neochorel na žiadnu chorobu, dvaja klasicky očkovaní – tam sa raz vyskytla hnačka, raz vysoká horučka so zvracaním – liečila som na základe obrazu / Gels.1M – do 24 hodín bola zdravá/, hnačku si riešil sám živočíš.uhlím. Liečila som ešte u dieťaťa kašel/Spong./ + kvapky MMS, prechladnutie z klimatizácie - /Acon./+kvapky MMS. Inak sa počas celého pobytu nevyskytol žiadny problém – čo ma samotnu veľmi milo prekvapilo pri indickej hygiene a zažili sme veľa presunov autobusmi a vlakmi – hygiena ??? – ani nechcite vedieť. Boli sme aj na indickej svadbe s vysokou koncentráciou ludí a jedlom, kt. sa nedalo kontrolovať – napriek tomu ochorela len jedna z nás – tá s klasickým očkovaním, ale bola veľmi rýchlo vyliečená Gels.1M. Nosody možem podla mojej skusenosti iba odporučiť, napriek možnému skepticizmu niektorých homeopatov. Odporučam do týchto končín pribaliť kvapky MMS a cocculine / veľmi používané – indická doprava je veľmi divoká – minuli sme celé balenie/. Ak by niekto chcel, rada poradím telefonicky, alebo mailom, poskytnem nozody. sona.koysova@gmail.com, 0905/810843. Cestovatelom prajem pekné zážitky a pobyt bez nepríjemných ochorení.

Ohlásiť tento príspevok
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Str Nov 09, 2011 12:50 pm 
Site Admin

Vitaj doma Sona. Som velmi rad, ze Tvoja cesta dopadla takto vyborne. Dakujeme aj za sobne skusenosti s infekcnymi ochoreniami a homeoprofylaxiou. Aj ja si myslim, ze je mozne vopred preventivne posobit nozodou alebo homeopatickym liekom. Robil to uz Hahnemann. Podaval ludom v obdobi epidemie sarlachu Belladonnu a tito ludia boli potom chraneni. Radko hovori o Eupatorium perfoliatum ako o peventivnom lieku Dengueho horucky v Thajsku. Vlada to zacala pouzivat ako oficialnu prevenciu.

Ohlásiť tento príspevok
Odpoveď s citáciou  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 5 ] 

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 70 hostia

Môžete zakladať nové témy v tomto fóre
Môžete odpovedať na témy v tomto fóre