Slovenská akadémia klasickej homeopatie

Fórum pre záujemcov o homeopatiu a študentov homeopatie
Aktuálny čas je Pon Nov 18, 2024 6:45 am

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 13 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: manželstvo
PoslaťNapísal: Pon Jún 02, 2008 8:45 am 

Naše manželstvo sa ocitlo asi pred rokom v kríze. Odvtedy sa manžel veľmi zmenil, je vnímavejší, tolerantnejší k deťom, stará sa viacej o nás, má viacej trpezlivosti. Začal si ma vážiť. Pomáha mi. Veľa sa rozprávame. No na druhej strane často upadá do zvláštnych melancholických stavov /na jeden dva dni/ kedy veľmi ťažko komunikuje, je nesmierne smutný, má strach, že sa naše manželstvo rozpadne. Jeho konštitučným liekom je natr.mur. No neviem v akej potencií mu ho mám podať, aby som nezhoršila jeho krehký psych. stav. Alebo by bolo lepšie mu dať Ignatiu /citový šok/ a v akej potencii. Skutočne ho mám veľmi rada a chcem mu pomôcť. Fyzicky je pevný a okrem celoživotnej sennej nádchy nemá žiadne problémy. Ďakujem za radu pán Petroci.

Ohlásiť tento príspevok
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Pia Jún 06, 2008 5:22 am 
Site Admin

Napiste trochu viac. Dobre by boli aj telesne priznaky, generalie, esencia problemu. Este lepsie by bolo, keby sa manzel dal homeopaticky vysetrit. Spociatku vela pacientov vyzera ako polychresty a nemusi to byt pravda. To ako sa clovek sprava je menej spolahlive pre predpis ako to, co citi, co vedie k urcitemu spravaniu. Generalie nesmu ist pritom proti zvolenemu lieku. Organove afinity nam ho potvrdzuju.

Ohlásiť tento príspevok
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Pia Jún 06, 2008 7:39 am 

Manžel je navonok vážny, jeho vnútorné prežívanie som sa vlastne dozvedela až posledný rok, ťažko rozpráva o sebe - asi takto - cíti sa sám, musí si poradiť sám, je vážny, v spoločnosti málo rozpráva, je veľmi vďačný poslucháč, avšak ide z neho určitá autorita, vždy si sadne mimo skupinu, telesne je pevnej konštrukcie, je normálna postava, pevné svaly, má sennú nádchu, zhoršovanú slnkom, má radšej zimu, rád lyžuje, je praktický, pracuje rýchlo, no keď má začať rozprávať dlhšie mu trvá, kým začne. V rodine je nesmierne starostlivý aj ku mne aj k ďeťom, vie pomôcť aj iným ak ho požiadajú. Je horkokrvný. Homeopatovi nemá veľmi chuť ísť, ale ak mu liek dám ja tak mi dôveruje. Esencia problému - vtedy ho nesmierne prekvapilo, sklamalo, že s ním nie som šťastná, že sa možno aj rozídeme, psychicky sa zrútil, schudol, zmenil sa, oveľa viacej sa rozprávame, začal mi prejavovať svoje city, sama by som neverila, že je možné takéto niečo, keby som to nezažila, len tie občasné melanchólie vtedy zostane ticho /aj dva dni/ v sebe cíti strach, že ho opustím, má veľmi smutnú tvár... niekedy ani nevie uchopiť myšlienky, hovorí že je to skôr ťažký pocit...nevieme si s tým rady...

Ohlásiť tento príspevok
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Uto Jún 10, 2008 8:36 pm 
Site Admin

Samozrejme je to neiste, lebo nemame pacienta pred sebou, nevieme vela priznakov, napr. jeho chute a averzie, skutocnu esenciu. Ale skuste liek Natrium muriaticum (chuť alebo averzia k slanému) alebo Natrium sulphuricum (zhoršenie vlhkom). Liek dajte radšej opatrnejšie v potencii 30 CH 2 globulky jednorázovo.

Ohlásiť tento príspevok
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Uto Jún 10, 2008 8:55 pm 

Veľmi pekne Vám ďakujem. S úctou J.

Ohlásiť tento príspevok
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Str Jún 25, 2008 3:41 pm 

Na Vašom mieste by som sa určite pozrel na Aurum Metallicum a jeho soli, hlavne Aurum Muriaticum Natronatum. Ako napísal Dr. Petróci, takto cez fórum je ťažko predpisovať, ale z Vášho popisu mi najviac rezonuje práve to Aurum, prakticky všetky povahové črty sedia, a aj to, ako veľmi ho zasiahla Vaša manželská kríza.
Navyše, dojem autority a vyčleňovanie sa (nie samotárstvo, to má aj Nat-m.), ktoré popisujete sú typické práve pre Aurum, nie pre Nat-m.

Prečítajte si MM Vivu od Vithoulkasa alebo Baileyho Homeopatickú Psychológiu, ak máte tú možnosť. Tam sú dobré popisy vnútorných stavov Aura.

Zopár citátov z Vithoulkasa:

Citácia:
The pathological Aurum condition usually arises in people who possess a serious and introverted character. They are generally closed people, responsible and quite refined. At the early stages of pathology one can sense that they avoid superficial contact and tend to remain rather aloof or self-contained. Generally they are very disciplined and highly ambitious. They seem to have the fundamental conviction that they are destined for a superior and esteemed position in life.

Citácia:
In fact, their high opinion of themselves is often justified, for Aurum individuals tend to be serious-minded, mentally clear, responsible and intelligent. But through this seriousness, ambition, diligent self-application and industriousness they seem to lose the sense of lightness about life, cheerfulness. They will often say or convey the impression that throughout their life there has been a pervading sense of seriousness with a touch of sadness. It is as if a constant background of sad music had been playing in accompaniment to the events of their life. As the pathology develops, they will eventually go in to a state of self-reproach, self-criticism and, finally, a feeling that they are worthless and incapable of accomplishing anything.

Citácia:
After the correct prescription of Aurum for depression, one may witness significant irritability replacing the previous sadness plus the emergence of previously repressed anger that can appear as violent outbursts. One should not be in haste to prescribe another remedy in such a case; if one waits long enough, the anger and irritability will subside. Also, when prescribing a remedy for a really suicidal patient, it is wise to take some precautions (watchful attendance of the patient) during the first two or three days after prescribing the remedy as one can never be certain of the full extent of the patient's problems at the moment; it is prudent in such situations to protect the patient until the remedy has enough time to act. Usually such depressions will respond within forty-eight hours.

Ohlásiť tento príspevok
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Štv Jún 26, 2008 4:09 pm 
Site Admin

Ako Aurum moze vyzerat cela perioda zeleza vcitane lantanoidov. Takto sa neda predpisovat.

Ohlásiť tento príspevok
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Štv Jún 26, 2008 7:22 pm 

Netvrdím, že je to 100%, je to len kvalifikovaný tip na základe poskytnutých informácií, ktoré, podľa môjho názoru, veľmi presne zodpovedajú práve Auru. Určite by bolo lepšie vidieť pacienta na vlastné oči, no na druhej strane vie blízka osoba často "vytiahnuť" z pacienta informácie, ktoré by homeopatovi možno neprezradil.

Máte dojem, že Aurum na ten popis nesedí? Ak áno, skúste napísať, čo konkrétne a prečo si myslíte, že to nestojí za zváženie.

Lantanoidy a ostatné Scholtenove témy by som sem radšej nezaťahoval, vzhľadom na ich vysoko experimentálnu povahu a zatiaľ dosť neistý základ. Ja osobne by som len veľmi nerád a ak, tak veľmi opatrne, predpisoval lieky na základe špekulácií jedného autora, nech sú akokoľvek osvietené. O lantanoidoch pred pár rokmi nikto ani nechyroval a nemyslím si, že by sa mali začať nejako vehementne používať, kým sa poriadne nevyskúšajú, a obzvlášť, keď sme ani zďaleka nevyčerpali potenciál liekov, ktorých obrazy sú známe oveľa dlhšie.

Ohlásiť tento príspevok
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Pia Jún 27, 2008 4:34 pm 

Pravdepodobne sa budem musieť venovať ďalšiemu hľadaniu, lebo je asi mesiac po jednorázovom podaní Natr.mur a okrem maličkých zhoršení sennej nádchy sa hlavne s melanchóliami neudialo temer nič. Opakujú sa asi po 14 až 21 dňoch. Aj momentálne. Ale aspoň miestami o tom vie hovoriť - dnes mi povedal: cítim sa nemožný, nie som chopný ti nič dať...

Ohlásiť tento príspevok
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Pia Jún 27, 2008 4:37 pm 

Ešte sa chcem spýtať na tú knižku Bayleyho homeopatická psychológia - zatiaľ som o nej nepočula dá sa niekde zohnať?

Ohlásiť tento príspevok
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Pia Jún 27, 2008 5:52 pm 

Určite dá. Napríklad na amazon.com alebo minimum.com (tam je ale drahšia)

Ohlásiť tento príspevok
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Pia Jún 27, 2008 9:25 pm 

Ďakujem Vám za rady no neviem, či sa zatiaľ odvážim dať aurum, pre veľmi hlbokú melanchóliu a "neustále premýšľa o sebevražde", hoci podobnosť by okrem melanchólie bola aj v uponáhľanosti, neznášanlivosti odporu, prudkosť...extrémna pracovitosť..Ešte som rozmýšľala nad miazmatickou podporou... A tá knižka a tá angličština to je môj handicap Teraz je mi to skutočne ľúto, že ju neviem, lebo mnoho skvelých hom. kníh je len v angličštine.. Nuž hľadám ďalej a študujem túto nádhernú liečbu..

Ohlásiť tento príspevok
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Štv Sep 25, 2008 9:50 am 

z uvedeného je skoro istý minerálny liek -hrozí mu strata, strata štruktúry, cíti nedostatočnosť v sebe, nie v iných, nikto ho neohrozuje, informáciu zhodnotil ako svoje zlyhanie - natrium muriaticum u muža sa zdá byť optimizmus ako konšt. liek. Aurum podľa uvedených informácií je bližšie -skôr ide o kov. Aurum obvykle je na vrchole, ktorý má cyklické fázy, ale málokedy sa dostáva do situácie, že by ho bolo treba ľutovať. z melancholie sa nedostane za dva dni. blízkemu síce povie viac, nekontorluje sa tak ako u homeopata, ale manželka nedokáže byť nezaujatým pozorovateľom. bez vyšetrenia mu nepomôžeme.
zdravím
tibus

Ohlásiť tento príspevok
Odpoveď s citáciou  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 13 ] 

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Bing [Bot], Google [Bot] a 98 hostia

Môžete zakladať nové témy v tomto fóre
Môžete odpovedať na témy v tomto fóre