Slovenská akadémia klasickej homeopatie

Fórum pre záujemcov o homeopatiu a študentov homeopatie
Aktuálny čas je Sob Nov 16, 2024 3:26 am

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 4 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: Vhodný konštitučný liek
PoslaťNapísal: Pon Dec 22, 2008 11:55 pm 

Dobrý deň. Poprosil by som o radu týkajúcu sa výberu vhodného lieku pre pacienta.

Pacient si potrpí na svoj image, na svoj výzor. Je pre neho dôležité to, ako vyzerá pred ostatnými. Tento rys sa tiahne celým jeho životom. V detstve nemal veľa priateľov, nebol príťažliví pre svoje okolie. Rozhodol sa s tým skoncovať a začal na sebe pracovať aj po fyzickej stránke. Dnes veľmi príťažlivý pre svoje okolie, potrebuje si to neustále dokazovať. Má o sebe veľmi vysokú mienku. Je to typický baran - veľmi hrdý, ctižiadostivý, ide si za svojím cieľom. Pracuje systematicky, je veľmi poriadkumilovný a to isté žiada od druhých. neznáša neporiadok. Od druhých, hlavne od partnera vyžaduje veľmi veľa, ak to nedostane, je protivný, arogantný, neústupčivý. Je vnímavý, citlivý. Niekedy veľmi žiarlivý a majetnícky.

Pacient je tmavšej pleti, štíhly. Je zimomrivý, má rád sladké, rád pije víno. Pedantný čo sa týka stravy - snaží sa jesť zdravé jedlá, žiť zdravo. Mám z neho pocit, akoby sa cítil dosť zraniteľný - tvrdí, že mnoho potravín mu robí zle. Ešte aj mydlo používa len špeciálne antibakteriálne. Tvrdí, že ak sa rozruší a "vybočí zo stereotypu" vytvoria sa mu červené fľaky na tváry a krku. Neznamená to však, že nemá rád zmenu. Naopak. Tiež veľmi rád cestuje a spoznáva nové krajiny. Má svoj "štandard" od ktorého nerád upúšťa. Má bradavice na rukách. Pot páchne sladkasto. Má suché vlasy.

Podľa môjho názoru ide o typickú Thuju... ale rád by som počul aj názory druhých ľudí... Je totiž dosť možné, že sa mýlim. Thuja ma len zrazu napadla keď som sa snažil pochopiť pacientovo zmýšľanie - teda podľa mentálneho obrazu. Pozrel som potom do materie mediky a zistil, že sedí aj mnoho iných symptómov. Ešte spomeniem, že pacient sa dal pred troma rokmi zaočkovať proti chrípke.. Krátko nato dostal najťažšiu chrípku vo svojom živote. Čo si o tom myslíte? Ďakujem veľmi pekne vopred :)

Ohlásiť tento príspevok
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Štv Jan 15, 2009 1:18 pm 

Myslím, že Thuja by mala sedieť. Pacient sa zrejme vyhýba pocitu zraniteľnosti, prázdnoti etc = blud, že je zo skla. pocit nezmierenia sa so situáciou je aktívna reakcia čeľade coniferae, sykotickej miazmy.
zdravím

Ohlásiť tento príspevok
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Pia Jan 16, 2009 11:03 pm 

Thuja 200C pravdepodobne vyvolala reakciu: Pacient má prejavy seboroickej dermatitídy dosť výrazné, tvrdí že ho to bolí. Dostal tiež teploty, zdurenie uzliny, najprv ľavej potom pravej. Prešiel druhý týždeň a nič sa nedeje. Liek bol asi antidotovaný kávou. Kávu pije aby mohol mať stolicu. Odporučil som mu liečbu ukončiť a zveriť sa do rúk kvalifikovanému homeopatovi. Nechcem to risknúť...

Ešte spomeniem, že symptóm "blud, že je zo skla" absolútne sedí. Nepoznám možno nikoho, kto ho takto výrazne prejavuje. Je fascinujúce, ako si pacient namýšľa, že je silnou osobnosťou a pritom je pravým opakom. Tento fakt si však vôbec nepripúšťa. Je to pre neho neprijateľné. Avšak aj od ďalších ľudí z jeho okolia som počul názor, že je v skutočnosti slabý...

Ohlásiť tento príspevok
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Uto Jan 20, 2009 10:33 am 

už sa mi stalo, že pacientka s podobnými "jasnými" rysmi leiku Thuja potrebovala abies canadensis, pinus contorta alebo pinus nigra. u Týchto liekov nei je jasná miazma, lebo nie sú tak známe. ale možno len treba znížiť potenciu.
zdravím
Tibenský

Ohlásiť tento príspevok
Odpoveď s citáciou  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 4 ] 

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 61 hostia

Môžete zakladať nové témy v tomto fóre
Môžete odpovedať na témy v tomto fóre