Cize pan Petroci,
ak som spravne pochopila, nie je problem, ked mu liek na tyzden vyriesi vsetky problemy, ze ho kazdy tyzden opakuje? Nemoze to sposobit nejake problemy? Podla klasickej homeopatie som bola poucena, ze sa dava napr. 200ch 1x za cca 2 mesiace, no z roznych zdrojov som sa dozvedela aj o frekventovanejsich davkovaniach, napr. 200ch na 15 dni. Znamy tvrdi, ze najlepsie (na 90% bez symptomov, ktore chce riesit) sa citi, ked uzije davku 30 ch 1x tyzdenne, alebo 9ch raz denne. 200 ch vraj neposobi tak razantne pozitivne. Zaujima ma, dokedy je mozne takto liek davkovat, napriek tomu, ze posobi dobre, lebo toto mi skor pripomina uzivanie alopatickych liekov.
Tiez som sa na abchomeopathy.com docitala o 2 pripadoch umrtia pri castom uzivani nizkych potencii (9ch) liekov, konkretne pri arsenicum album, co je mozno aj pochopitelne, pretoze ide o arzen a nizke potencie vlastne obsahuju vyssie mnozstvo danej latky. Avsak ak doslo k umrtiu, tato osoba musela mat nejake priznaky provingu alebo ine rozne priznaky, ze nieco nie je v poriadku, nic take sa tam vsak nespominalo. Myslim, ze uzivala 3x denne 9ch niekolko mesiacov.
Dakujem velmi pekne za Vase fundovane nazory a postrehy.
|
|