Slovenská akadémia klasickej homeopatie

Fórum pre záujemcov o homeopatiu a študentov homeopatie
Aktuálny čas je Pon Sep 30, 2024 2:34 pm

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina




Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 5 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: Simmilium
PoslaťNapísal: Uto Dec 13, 2011 2:49 pm 
Offline

Registrovaný: Uto Dec 13, 2011 12:53 pm
Príspevky: 3
Dobry den,
mam otazku, ako mozeme zistit, ci indikovany liek je naozaj simmilium?
Moj znamy dostal od homeopatky liek na nervozitu. Ked si ho da v potencii 30ch, rozpusteny vo vode, podla postupu, ako tu bolo pisany na fore, tvrdi, ze je cca tyzden pokojny, v harmonii, potom vsak nervozita z jedneho na druhy den nastupi zase a vsetko je pri starom - tak to vnima on. Ako mame v takomto pripade vediet, ci ide iba o paliaciu, alebo liek je dobry, len prestal ucinkovat, cize treba vyssiu potenciu. Okrem slabych nervov ma aj problem s imunitou, nalepi sa nanho kazda choroba, uvadza, ze v tomto nepostrehol zmenu k lepsiemmu, mozno ze len tie choroby skor odidu a napolozia ho uplne ako predtym - da sa aj toto povazovat za znamku indikovaneho spravneho lieku?
Ake su symptomy, ze liek bol indikovany spravne? A nie ze bol iba blizky, slebo slo o spravne zvolene miasma a pod.?


Ohlásiť tento príspevok
Hore
 Profil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: simmilimum
PoslaťNapísal: Str Dec 14, 2011 10:20 am 
Offline

Registrovaný: Pon Sep 19, 2011 3:15 pm
Príspevky: 3
Bydlisko: Záhorie
Dobry den
Aby boli odpovede na vase otazky zodpovedane uplne a spravne, skuste uviest, kedy casovo dozadu dostal vas znamy liek,
Ci bol jeho pripad posudzovany osobnou navstevou a naslednym vysetrenim, alebo radou po telefone...atd, cize ci pripad bol „odoberany“ klasicky...a informacie dostala homeopatka komplexne , z toho mozete odvodit, ci dostal „svoj“ konstitucny liek, alebo jeho pripad ste riesili inym sposobom a liek bol odporuceny len na jeho akutne symptomy.
Vsetky otazky ohladom potencie (najma jej zvysenie) by sa plynule a pravidelne mali (aspon mailom) hodnotit prave s homeopatom, ktory mu liek odporucil, ten vie o znamom a indikovanom lieku uplne vsetko , ako i o pacientovi a ucinne vie pomoct.
K castym „virozam“ a nachylnostiam k ochoreniu...nelepsia sa...detto ...kedy mu bol liek prvy krat podany (tyzden,mesiac, rok dozadu?),
Spomínaná Homeopatka sa bude vediet presne orientovat .


Ohlásiť tento príspevok
Hore
 Profil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Pia Dec 16, 2011 10:21 am 
Offline
Site Admin

Registrovaný: Sob Okt 15, 2005 7:56 pm
Príspevky: 1884
Bydlisko: Poprad
Najlepšie posúdiť, čo sa deje môže práve ten homeopat, ktorý predpísal liek. Je to otázka druhého predpisu. Je veľmi dôležité správne zhodnotiť pri kontrole to, čo sa stalo od prvého podania. Očakávame, že sa zlepší energia pacienta a začnú sa zlepšovať jeho príznaky, pre ktoré prišiel na vyšetrenie. Niektoré potencie účinkujú len krátko. Ak sa jeho stav zlepší na týždeň a po zopakovaní dávky sa opäť zlepší, to nie je problém, možno potrebuje len v tomto intervale opakovať liek. V skutočnosti presné simillimum dávame len asi v 5% prípadov. Ľudí na svete je 7 miliárd a my máme k dispozícii len asi 3500 liekov, z toho dobre poznáme len niekolľko stoviek. Väčšinou to, čo ľudia dostanú sú dostatočne blízke lieky na to, aby im pomohli. Keď urobia svoju prácu, dostanú ďalší liek. To sa opakuje až kým všetky problémy nie sú vyliečené. Najlepšie bude keď sa poradíte so svojou homeopatkou.


Ohlásiť tento príspevok
Hore
 Profil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Pia Dec 16, 2011 2:30 pm 
Offline

Registrovaný: Uto Dec 13, 2011 12:53 pm
Príspevky: 3
Cize pan Petroci,
ak som spravne pochopila, nie je problem, ked mu liek na tyzden vyriesi vsetky problemy, ze ho kazdy tyzden opakuje? Nemoze to sposobit nejake problemy? Podla klasickej homeopatie som bola poucena, ze sa dava napr. 200ch 1x za cca 2 mesiace, no z roznych zdrojov som sa dozvedela aj o frekventovanejsich davkovaniach, napr. 200ch na 15 dni. Znamy tvrdi, ze najlepsie (na 90% bez symptomov, ktore chce riesit) sa citi, ked uzije davku 30 ch 1x tyzdenne, alebo 9ch raz denne. 200 ch vraj neposobi tak razantne pozitivne. Zaujima ma, dokedy je mozne takto liek davkovat, napriek tomu, ze posobi dobre, lebo toto mi skor pripomina uzivanie alopatickych liekov.

Tiez som sa na abchomeopathy.com docitala o 2 pripadoch umrtia pri castom uzivani nizkych potencii (9ch) liekov, konkretne pri arsenicum album, co je mozno aj pochopitelne, pretoze ide o arzen a nizke potencie vlastne obsahuju vyssie mnozstvo danej latky. Avsak ak doslo k umrtiu, tato osoba musela mat nejake priznaky provingu alebo ine rozne priznaky, ze nieco nie je v poriadku, nic take sa tam vsak nespominalo. Myslim, ze uzivala 3x denne 9ch niekolko mesiacov.

Dakujem velmi pekne za Vase fundovane nazory a postrehy.


Ohlásiť tento príspevok
Hore
 Profil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: potlacenie
PoslaťNapísal: Pia Dec 16, 2011 10:25 pm 
Offline

Registrovaný: Uto Dec 13, 2011 12:53 pm
Príspevky: 3
Dobry den,
mam este jednu otazku ohladne potlacenia. V textoch o liecbe rakoviny som sa docitala, ze liek, ktory nelieci, ale iba potlaca niektore symptomy sposobuje, ze na hlbsej urovni dochadza k patologii, niekde hlbsie v organizme mozu nastat negativne procesy, aj ked navonok sa zda, ze vsetko je ok. Moze byt teda nespravne predpisanie a opakovanie takehoto lieku naozaj taketo nebezpecne, aj ked navonok nie nie je vidiet? Ako presne funguje taketo potlacenie nespravnym liekom?
Dakujem velmi pekne za postrehy


Ohlásiť tento príspevok
Hore
 Profil  
Odpoveď s citáciou  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 5 ] 

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Google [Bot] a 120 hostia


Môžete zakladať nové témy v tomto fóre
Môžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Slovenský preklad: phpbb3.sk | phpbb.sk.