Dobrý deň, mám problém s 3-ročným synčekom, ako 2-ročného sme ho zobrali k pedopsychiatričke, ktorá hneď usúdila, že je hyperaktívny. Poslala nás ďalej na neurologické vyšetrenie a doporučila návštevy u logopedičky, nakoľko mi nechcel začať rozprávať. Neurologické vyšetrenie bolo v poriadku, logopedičku navštevujeme každé dva týždne. Už po pol roku začal viac rozprávať a každý deň sa to zlepšuje ( čo by podľa mňa bolo nastalo aj bez návštev logopedičky).
Od narodenia : -kojila som ho len 2,5 - 3 mesiace nakoľko bol lenivý ťahať,
-zle zaspával ( museli sme ho min. pol - celú hodinu hojdať na vankúši), ináč cez deň to bolo zlaté dieťa, zahral sa, vždy sa usmieval, atď. Veľmi málo plakal.
- potom obv.pediater usúdil, že treba ísť s predkožkou k urológovi, pretože mu neprejde cez úd. Tam urológ bez mojho povolenia dieťaťu nasilu pretiahol predkožku, malý strašne vrieskal ( aj ja som plakala), po tomto týždeň iba plakal, stále som ho musela mať pritúleného k sebe, a odvtedy sa bál aj riadne cikať (dovtedy v silnom prúde, potom prerušovane).
-potom som otehotnela a keď som mala už veľke brucho, že som ho už menej dvíhala na ruky a pod. vtedy sa začal správať trochu ináč ( ešte nema ani rok ), začal byť podráždený.
Potom som odišla do nemocnice týžde ň pred porodom, vo 4 deň ma prišli navštíviť a moj malý synček vobec nechcel ku mne ísť, ako keby ma nepoznal. Bolo to hrozné.potom sa mi narodila dcérka, prišli sme domov, keď som ju kojila, ťahal mi ju z rúk, aby som aj jeho vzala na ruky, a pod. Potom začal byt už veˇmi podráždený a nervózny, keď mu nebolo po voli, tak strašne kričal, neposlúchal,velˇmi zle zaspával, boli dni keď od okamihu ako otvoril ráno oči , celý deň prereval a kričal, ale zase boli chvíle keď sa aj hodinu zahral s autíčkom, či vláčikom.
- je veľmi šikovný, už ako ročný povkladal do kocky s otvormi všetky tvary (25) úplne sám, po motorickej stránke je nadpriemerne zručný. Od chvíle ako sa postavil na nohy a začal chodiť ( 11 mesiacov), hneď bežal ako 8 ročné dieťa a dlho aj na prechádzkach nechodil, ale bežal.
Pedopsychiatrička nám predpísala Risperdal 2 x 0,25 ml denne a Tebokan 2 x 0,5 ml denne. Už rok je synček na týchto liekoch, jeho správanie je o zrnko maku miernejšie, ale nerada by som mu podávala ďalej tieto lieky. Pedopsychiatrička súhlasila s vyskúšaním homeopatík, aj mi predpísala Dr. Mária Koóšová ( známa našej logopedičky), Tuberculinum 15 5 gr 1 x denne a Calcarea fluorica 15 1 x týždenne 10 granúl.
Preto Vám toto všetko píšem, lebo sa nevyznám do homeopatík a s p. dr. Koóšovou som nehovorila osobne, ale cez logopedičku, takže Vás prosím o Váš názor, čo by bolo pre můjho synčeka najlepšie.
Vopred Vám ďakujem.
|
|