Dobrý deň vospolok
Vyšla nová Materia medica od Murphy-ho. Hneď som si ju objednal a mám z nej ohromnú radosť, tak sa s ňou chcem s vami podeliť.
Mám približne 10 materii medík, ale táto je pre mňa osobne najhodnotnejšia. Úplne predčila všetky moje očakávania.
- Je napísaná podobne ako Kent, formou rozprávania, teda nie heslovite
- žiadne siahodlhé rozprávanie o stovkách symptómov a ochorení, skôr vybraté len tie najdôležitejšie a najcharakteristickejšie, predsavšak nie moc stručné
- Jednotlivé lieky sú popísané veľmi zaujímavo, pútavo, mentálny obraz je krásne opísaný od začiatkov prejavovania sa, až po závažné stavy. Teda presne viete v ktorom štádiu sa ten-ktorý liek ako prejavuje. - Toto som zatiaľ v žiadnej materii medike nenašiel (okrem Vithoulkasovej, ktorá nie je preložená)
- Stručne sú tam pri jednotlivých liekoch aj diferenciálne diagnostiky
- Mám pocit, (ale je to len môj subjektívny názor!!!) že až pri tejto knihe začínam chápať esencie niektorých liekov
- Za malú nevýhodu považujem skutočnosť, že pri niektorých liekoch máte uvedené "Planéty" a potom napríklad: Saturn. Načo to slúži a ako sa to používa, netuším...
- Mám pocit, (ale je to len môj subjektívny názor!!!) že až pri tejto knihe začínam chápať esencie niektorých liekov
Takže toľko - odporúčam! Ja ju so sebou všade nosím a čítam si ju, neviem sa od nej odtrhnúť...