Dovolte aby som vam popisal moj problem.
Pri kazdodennej chodzi ma zacala pobolievat Lava päta.uz dlhsi dobu som nosil ako obuv "ciny".po nociach som brigadoval v pekarni, kde som ako pracovnu obuv nosil nieco podobne ako ciny-skoroo ziadna podrazka,navyse uplne rovna-napadlo ma ze tato moja obuv ma dost spolocne s bolestou mojej paty.
Zacalo to asi 14,jula tohto roku.Bol som na ortopedii kde mi nasadily coxtral + bandaz. uryvok z lekarskej spravy zo dna 17,07,09 :
opuch a palp. bolestivost päty, oblasť bázy V metatarsu, opuch ,bez zateplenia, inflam., lýtko voľné členok bez opuchu, inflam
dg: calcaneodynia l.sin. v diff.dg
dostal som injekciu od bolesti aby som ako tak mohol odkryvkat domov.
Douzival som coxtral.no ziadne zmeny som neregistroval.pridal sa opuch laveho clenka chodza bola bolestiva a skoro iba po spickach.Päta bolela stale, no zväčša z vonkajsej strany asi do polovice chodidla.Navstivil som znovu lekara-ortopeda
popisal som svoj problem a lahol si na lozko..
lekarska sprava z druhej navstevy u ineho ortopeda zo dna 23,07,09 :
bolesť a opuch ľ. členka - viac zatazuje
obj. ľ členok zhrubutý , palp.citlivost v oblasti oboch maleolov, jednotl. excurzie citlivé , citlivosť aj na hlavičke II MTT ,
pulizacia na periferii hmatna- tyloma pedis synovitis TC l. sin - dop.- FW , CRP , polohvať - movalis o-o-l , bandaz ev. cilkanol2x1
uzivam teda 1x denne movalis + 2xdenne cilkanol--bandazujem,polohujem,nezatazujem + natieram octanovym kremom.
Medzitym sa priznaky objavili na druhom chodidle,zatial bez opuchu..neviem co to moze byt. Dnes som zbadal zacervenanie na oboch chodidlach cervene fliacky, ktore su citlive na dotyk-mozno take male opuchy.. lezie mi to na nervy, pretoze nmozem poriadne chodit a vlastne ani lekari mi konkretne nic nepovedali.. vedeli by ste mi niekto v tomto poradit ? v pondelok (za tri dni) navstivim svojho lekara a rad by som bol o nieco mudrejsi
Dakujem Vam za odpovede
|
|